ASIAKASOHJEET

Yleiset ohjeet tallille ja hevosavusteiseen palveluun tulijoille

Tallille pukeuduttaessa tärkeintä on käytännöllisyys ja turvallisuus, Tallille sopivat kengät ja vaatteet ovat vettä ja likaa hylkiviä. Vaatteet eivät saa estää liikkumista eli niiden tulee olla sopivan kokoiset ja mukavat. Pukeutumisessa on huomioitava sääolosuhteet. Tallissa on viileää, ja erityisesti kylmällä säällä pukeudutaan lämpimästi. Kerrospukeutuminen on kätevää, koska vaatekerroksia voi vähentää tai lisätä tilanteen mukaan.

Tallipukeutumisessa on vältettävä kaikkea, mikä voi jäädä kiinni, tarttua tai kiristyä, kuten isot korut, huput ja kaulahuivit. Hevoset saattavat pelästyä lepattavia ja kahisevia vaatteita. Pitkä hiukset on hyvä pitää kiinni.

TÄRKEÄÄ: samoilla vaatteilla ei ole hyvä käydä monilla eri talleilla, koska hevosilla saattaa olla tarttuvia tauteja, jotka leviävät kenkien ja vaatteiden välityksellä tallilta toiselle. Tallinvaihtojen välissä vaatteet ja kengät on vaihdettava toisiin tai pestävä ja puhdistettava huolellisesti.

Jos omaa kypärää ei ole, sen voi myös lainata tallilta. Ohuen pipon käyttö suositeltavaa lainakypärän kanssa. Hattu tai pipo ilman tupsua, jotta kypärä mahtuu hyvin päähän. Ratsastuksen aikana käytetään aina kypärää, myös muutoin hevosen kanssa toimiessa kypärän käyttö suositeltavaa. Käsineet on hyvä pitää kädessä hevosta talutettaessa, käsineet estävät hiertymiä ja niillä saa hyvän otteen riimunnarusta.

Hevosten kanssa toimiessa on aina olemassa riskejä, hevonen on pakoeläin ja reagoi saaliseläimen tavoin. Riskejä minimoidaan hyvällä toiminnan suunnittelulla, ennakoinnilla ja noudattamalla sovittuja sääntöjä ja ohjeita. Hevosavusteisessa palvelussa toimitaan toimintaan soveltuvilla, hyvin koulutetuilla hevosilla turvallisessa hyvin hoidetussa ympäristössä.

AJO-OHJE

Reitkallintieltä pihatietä on vielä n. 300 m tallille. Naapurin pihatien varressa on kolme postilaatikkoa, tästä eteenpäin Kotkasta päin tullessa (Uuperiin päin) vielä n. 10 m. Pihatien Reitkallintien puoleisessa päässä on valkoinen tieviitta, missä talonumero 438.

Risteyskohta tulee nopeasti ja jää myös helposti huomaamatta. Reitkallintien varressa oleva iso hevostila on naapureiden, meidän paikkamme on heidän takanaan. Navigaattori ei välttämättä opasta perille asti vaan ohjaa tien vierellä olevaan naapuritilaan.

(Vihreässä pisteessä postilaatikot, keltainen piste: naapuritila ja punainen piste taaempana määränpää. Pihapiirissä keltainen talo, punainen talli/pihattorakennus ja aitta).


PERUUTUSKÄYTÄNNÖT

Varaukset ovat sitovia. Yksityispalveluissa peruminen viimeistään vuorokautta ennen varattua palvelua. Jos peruutus tapahtuu samana päivänä perimme 50% palvelun hinnasta, mikäli palvelua ei peruuteta eikä asiakas saavu paikalle, veloitetaan palvelun hinta kokonaisuudessaan. Sairastapauksissa sovittu tapaaminen voidaan siirtää myöhemmälle ajankohdalle.

Ryhmäpalveluissa, mukaan lukien kurssit, leirit, peruutus on tehtävä 10 vrk ennen palvelun alkua, muutoin perimme palvelun hinnan kokonaisuudessaan. Sairastapauksissa peruutus onnistuu lääkärin/hoitajan todistuksella myöhemminkin, tällöin hyvitämme puolet leirin hinnasta. Leirien ennakkomaksua (joka on puolet leirin hinnasta) ei palauteta. Leirien ennakkomaksu laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä, loppusumma laskutetaan myöhemmin, eräpäivä on 10vrk ennen leirin alkua.

Yrityksellä on oikeus peruuttaa varaus, jos kyseessä on ylivoimainen este (esim. sääolosuheet, hevosen/ohjaajan sairastuminen). Peruutuksesta ilmoitetaan viipymättä asiakkaalle.

MAKSUTAVAT

Maksutapoina yksityishenkilöille korttimaksu, käteinen tai tilisiirto  ennen toimintaan tulemista. FI05 7997 7991 1632 67 Hevosavusteiset palvelut Kotka-Hamina (Holvi, yritystili). Tilisiirtoon viestinä esim. yksilöohjaus nimi ja päivämäärä. Yrityksille, yhteisöille, järjestöille ja yhdistyksille verkkolaskutus tai lasku pdf- liitteenä sähköpostiosoitteeseen.  Tyky -maksuvälineet https://www.smartum.fi/kayttopaikkahaku?q=Hevosavusteiset%20palvelut%20Kotka-Hamina , https://services.epassi.fi/ui/merchant-search?searchParams=Hevosavusteiset+palvelut+Kotka-Hamina&siteType=SPORT käyvät tavanomaisiksi luettuihin liikuntapalveluihimme: ratsastus, talutusratsastus sekä agility. 

VAKUUTUKSET

Hevosavusteiset palvelut Kotka - Hamina ei ole vakuuttanut asiakkaitaan tapaturman varalta. Jokaisella hevostoimintaan/ratsastuspalveluihin osallistuvalla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus.

ESITIETOLOMAKE

Alla olevasta painikkeesta voit ladata ja tulostaa ja täyttää hevosavusteisten palveluiden esitietolomakkeen, voit tuoda sen mukanasi ensimmäiselle kerralle ja voimme yhdessä suunnitella ja miettiä juuri sinun tavoitteidesi mukaisen hevoskokemuksen. Voit myös vain katsoa tarvittavat tiedot lomakkeesta ja kirjoittaa ne vaikkapa ruutupaperille, on myös mahdollista, lähettää tiedot minulle sähköpostitse ilman varsinaista lomaketta. Mikäli tietoja lähettää sähköpostitse, tulee huomioida yksilönsuoja, eli täyttää tiedot ilman tunnistettavia henkilötietoja. Mikäli kaavakkeen täyttäminen tuntuu sinusta hankalalta, niin tehdään se täällä yhdessä. Tällöin sinun ei tarvitse tulostaa eikä täyttää kaavaketta ennakkoon, varataan vain ensimmäisen käynnin yhteyteen 15-30 minuutin lisäaika kaavakkeen täyttämistä varten. 

Minulle on tärkeää saada tietää kaikki tekijät mitkä vaikuttavat palvelukokonaisuuden suunnittelemiseen: toiveesi, tavoitteesi ja mahdolliset muut tekijät kuten avustuksen tarve, erityistarpeet tai jos sinulla on esimerkiksi joitakin vanhoja huonoja kokemuksia hevosten kanssa toimimisessa.

ASIAKASPALAUTE

Palautteesi on minulle tärkeää toiminnan kehittämiseksi

Hevosavusteiset palvelut Kotka - Hamina

Reitkallintie 438, 49520 Hamina

0400 659 830