Hevoseni ovat tiivis yhtenäinen lauma, jonka kanssa  voidaan työskennellä niin, että hevoset ovat vapaina joko kentällä tai tarhassa. 

Vapaana ollessaan hevosella on suuri mahdollisuus olla omalta osaltaan aktiivisena toimijana ja vaikuttajana hevosavusteisessa työssä. Hevonen haastaa ihmisiä vuorovaikutukseen omalla luontaisella olemuksellaan, kun vain osaamme sitä kuunnella. 

HEVOSTIIMI

Ystäväni ja työkumppanini

Arizona

Aina innokas ja utelias.

Räppäri

Laumanvartija, tarkkailija, tuki ja turva. 

Rahe, in memoriam 2024

Lempeä ja empaattinen Rahe.

Hevoset Räppäri (Räppar Rokkar Poeg), Rahe ja Arizona asuvat pienessä pihattotallissa, hevoset saavat olla ja asua yhdessä, toteuttaa lajityypillistä hevosen elämää: olla sosiaalisesti ja fyysisesti kosketuksissa toisiinsa, rapsuttaa toisiansa, olla läsnä ja lähellä.

Pihattoasuminen mahdollistaa myös valinnan mahdollisuuksien tekemisen, hevoset voivat valita ovatko sisällä tai ulkona. Hevosilla on tilaa liikkua, raitista ilmaa ja paikka missä levätä myös makuultaan. Hevosten ei tarvitse viettää pitkiä aikoja erillisissä karsinoissa erossa toisistaan. Tämä tukee myös hevosten henkistä hyvinvointia.

Hevoset ovat sosiaalisia laumaeläimiä, niillä on tarve olla yhteydessä lajikumppaneihinsa. Lauma luo hevoselle turvaa. Hevosten ja muiden eläimiemme hyvinvointi on meille erittäin tärkeää: hevosten hyvinvointi heijastuu myös meidän ihmisten hyvinvointiimme.

Hevoset ovat meillä työkumppaneitani ja rakkaita perheenjäseniämme. Niillä on kaikilla omat erityispiirteensä ja persoonansa mitkä täydentävät toinen toisiansa.

Hevoseni ovat olleet tässä samassa paikassa samassa laumassa vuodesta 2011 lähtien, 13 vuotta yhteiseloa ja oloa. Meillä on pitkä yhteinen historia, tunnen hevoseni ja ne tuntevat minut. Tämä luo myös asiakastyöskentelyyn turvaa.