AJANKOHTAISTA  

Haluaisitko oppia tekemään havukranssin tai muita havutöitä? 🌲🌲🌲

Syksyn kurpitsatapahtuman teemana ja ideana on mukava yhteinen tekeminen, toisten ihmisten kohtaaminen ja yhteisöllisyys tässä hetkessä. Tapahtuma on maksuton matalan kynnyksen tapahtuma kaikenikäisille.

HEPPAKERHO alkaa Haminassa 6.9.2023 Hevosavusteiset palvelut Kotka-Haminan tiloissa Etelärinteen tilalla. Yhteistyökumppanina on vuodesta 2014 asti ollut Kaakonkulman 4H, olemme olleet heppakerhotoiminnassa mukana jo yhdeksän vuotta.

Voidaanko koskaan olettaa, että hevonen, joka on pako- ja saaliseläin olisi täysin turvallinen?

"Piirrä -maalaa -talli tutuksi" on maksuton matalan kynnyksen tapahtuma ihan kaiken ikäisille. Tapahtuman ajatuksena on tulla viettämään yhteistä aikaa, tulla rennosti viihtymään ystävän tai perheen kanssa.

Jokainen hetki hevosen kanssa on kouluttamis- ja oppimistilanne. Se mitä vahvistat joko tietoisesti tai tiedostamatta, se lisääntyy – niin hyvässä kuin pahassa. Hevonen lukee kehomme kieltä, kehomme pieniä signaaleja, äänen väriämme, energiaamme ja jopa tunteitamme.

Hevosella on moninainen rooli hevosavusteisessa työssä: hevosen läsnäolo lohduttaa, tasapainottaa ja rauhoittaa, kun on hankalaa ja mieli myllertää. Hevonen virkistää ja tuo iloa, kun sitä kipeimmin tarvitsemme. Hevonen aktivoi ja motivoi meitä liikkumaan, silloinkin, kun tuntuu vaikealta saada itseään liikkeelle. Hevonen opettaa meitä myös...