Toiminnalliset pienryhmät

Toiminnallisissa pienryhmissä jokaisella osallistujalla on mahdollisuus toimia käytännössä hevosten kanssa ja tutustua omaa tahtiaan, omista lähtökohdistaan hevosen kanssa kommunikoimiseen ja hoitamiseen. Toiminnallisen pienryhmän koko/ryhmä on 3-6 hlöä. 

Käyntikertojen sisältö muokkautuu ryhmän toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. 

Tavoitteita voivat olla mahdollisuus tutustua hevosiin ja niiden seurassa oleminen, tasapainon saavuttaminen elämässä, mielenrauha, stressinhallinta, sosiaalisten tilanteiden helpottuminen. Saada lisää virtaa arjesta selviytymiseen - voimaantua saamalla hetki omaa aikaa mielekkään puuhan parissa ja juttelu ryhmäläisten kanssa. Mukavaa ja rentoa yhdessä olemista, tekemistä ja osallistumista. Käytännön toimimisen aihealueina voivat olla hevosen lajityypilliset tarpeet ja käyttäytyminen, hevosen tarkkailu ja havainnointi, omien tunteiden ja tuntemusten käsittely, hevosen hoitaminen ja harjaaminen, varusteet, kavionhuolto, ruokinta, tai vaikka vain yhdessä oleminen ja lempeä kuunteleva läsnäolo sekä vertaisseura. 

Tule nauttimaan maaseudun rauhasta ja hevosten levollisesta läsnäolosta. Ryhmät käynnistyvät ilmoittautumisten mukaan. Voit varata vakiotunnin kerran viikossa tai miten sinulle parhaiten sopii. Voit tulla ystäviesi seurassa tai mukaan haluamaasi ryhmään kunhan sellainen muodostuu. 

Hevosia -ihanaa! Uusia ihmisiä -vähän jännittää... Näillä ajatuksilla lähdin mukaan hevosavusteiseen pienryhmätoimintaan toiveenani saada hetki itselleni ja lisää jaksamista arkeen. Toiveet on toteutuneet yli odotusten. Ympäristö ja Marjaana luovat rauhallisen ja luottamuksellisen ilmapiirin. Hevosten parissa puuhaillessa ajantaju katoaa ja on vain se voimauttava hetki. Hetket kantavat myös arjessa, jos stressi yrittää ottaa vallan. Hevosista on löytynyt apua selkäkipuihinkin ja ryhmässä toimiessa on saanut uusia näkökulmia asioihin. Antoisaa, kokonaisvaltaista ja toimivaa hyvinvoinnin tukemista, jonka ohessa oppii uutta. Suosittelen jokaiselle!

Marjo

Hevosavusteisesta 3 naisen pienryhmästä olen saanut tärkeän säännöllisen minua itseäni varten varatun ajan, jossa pää tyhjenee arkisista asioista. Ryhmässä ja tallilla on hyväksyvä, lämmin ja avoin yhteenkuuluvuuden ilmapiiri. Olen oppinut paljon hevosista, mm. niiden eleistä ja laumakäytöksestä, ja hevosilta olen oppinut ennen kaikkea läsnäoloa sekä armollisuutta itseäni kohtaan.

Hanne

Ammattitaitoista, luotettavaa ja rauhoittavaa toimintaa. Kaunis maalaisympäristö on kuin toinen maailma. Jos elämä on haasteellista, stressaavaa ja työntäyteistä, juuri tämä on ihanteellista vastapainoa. Voit rauhoittua hevosten parissa ja tuntea niiden vaikuttavan sekä terapeuttisen läsnäolon. Sopii kenelle vain ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Pidäthän itsestäsi huolta - suosittelen lämpimästi

Anita

Työskentelyä ja vuorovaikutusta laumassa vapaina olevien hevosten kanssa. Hevosen kieli on kehonkieli, hevonen kertoo eleillään, ilmeillään ja kehonkielellään ajatuksiansa ja tuntemuksiansa - pysähdy kuuntelemaan ja katsomaan - tunne yhteys ja läsnäolon voima.