"Katso itseäsi hevosen lempeällä katseella"

19.11.2023

Itsemyötätuntoa, voimaantumista - jaettua ihmisyyttä

Oma sisäinen puhe - kuinka puhuttelet itseäsi? Minkälaista palautetta annat itsellesi onnistumisista tai epäonnistumisista? Puhuisitko näin ystävällesi?

Olemme kaikki jollakin tavalla epätäydellisiä, jokaisella meistä on omat puutteemme ja heikkoutemme, nämä säröt tekevät meistä sen mitä olemme - olemme ihmisiä, inhimillisiä ihmisiä.

Mitä jos katsoisit itseäsi hevosen lempeällä hyväksyvällä katseella? Sinä riität, sinä kelpaat . Sinä olet arvokas.


Tällä videolla on taltioituna osa matalan kynnyksen hevosavusteisen pienryhmän neljän kokoontumiskerran jälkeisestä loppukeskustelusta, minkä yhteydessä sain lukea yhden ryhmän jäsenen, Hannen kirjoittamat kauniit runosäkeet: "Mene mieli avoimena" sekä tämä "Katso itseäsi hevosen lempeällä katseella". "Nämä tekstit tulivat kuin itsestään ryhmän kokoontumisten jälkeen." kertoi Hanne.

Hevosavusteisuus voi toisinaan yllättää meidät vaikutuksillaan ja vaikuttavuudellaan. Yksi moninaisista hevosavusteisen toiminnan vaikutuksista voi olla luovuuden lisääntyminen eri muodoissaan.

Hevosavusteinen toiminta on paljon muutakin, kuin hevosten kanssa olemista ja tekemistä, hevosilla on tärkeä rooli, mutta erilaiset ihmiset tuovat toimintaan oman lisänsä omalla persoonallaan, olemuksellaan sekä kiinnostuksen kohteillaan.