Syksyn kurpitsatapahtuma 28.10.2023 klo 12.00-15.00

16.10.2023

Syksyn kurpitsatapahtuman teemana ja ideana on mukava yhteinen tekeminen, toisten ihmisten kohtaaminen ja yhteisöllisyys tässä hetkessä. Tapahtuma on maksuton matalan kynnyksen tapahtuma kaikenikäisille.

Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua kurpitsalyhtyjen tekoon tai vain tulla tutustumaan Hevosavusteiset palvelut Kotka-Haminan toimintaan, Etelärinteen tilaan ja tilan eläimiin.

Päivän aikana toteutamme yhdessä toimien tallipihan kauniin syysvalaistuksen mitä erilaisimmilla ja kenties kummallisimmilla kurpitsalyhdyillä. Mitä jos tekisimmekin aivan erilaisia kaiverruksia lyhtyihin kuin totutut halloween naamat ja juhlistaisimme sadonkorjuuta iloisin mielin, iloisilla hassun hauskoilla lyhdyillä. Tapahtumassa on myös erilaisia tehtäväpisteitä mm. kurpitsojen painon arviointia, hevosenkengän heittoa, tallinvintin tarinoita ja maataiteen tekoa. Tallitonttu on taas kerran luvannut järjestää lapsille ja lapsenmielisille yllätysohjelmaa. 

Kurpitsojen kaiverruksesta kertynyttä massaa (sekä siemeniä) voi ottaa omaan kotiin mukaan vaikkapa sosekeiton ainekseksi. Omat rasiat mukaan. Satoa tuli niin paljon, että lyhdyistä ylijääviä kurpitsoja voi myös ostaa paikan päältä sopuhintaan.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Rannikon martat ry:n kanssa https://rannikonmartat.marttayhdistys.fi/. Martat ovat opastamassa ja neuvomassa ja antamassa vinkkejä kurpitsojen kaiverrukseen, kasvatukseen sekä käyttöön ruuanlaitossa.

Tapahtumaan on rajoitettu määrä paikkoja, paikat täytetään ennakkoilmoittautumisten mukaan

Toimitamme ilmoittautuneille tarkemmat ohjeet paikalle saapumiseen ennen tapahtumaa sähköpostitse. 

Tapahtuma järjestetään ulkotiloissa (kelivaraus) ja säänmukainen pukeutuminen. Pysäköintitilat ovat pienehköt, pyydämme suosimaan kimppakyytejä.

Ilmoittaudu: marjaana.korhonen@hevosavusteinen.fi  tai WhatsApp 0400 659830 

Hevosavusteiset palvelut Kotka-Hamina
Reitkallintie 438, 49520 Hamina